Mentale weerbaarheid

Omgaan met stress

Stress. We kennen het allemaal. En hoewel de context sterk kan verschillen, stress heeft bij ons allemaal hetzelfde effect op ons lichaam en onze geest. Dus of je nu met een geheime missie in een ver land bezig bent; je een belangrijke presentatie moet geven of je een strakke deadline moet halen, we ervaren hetzelfde.

Stress is zinvol, omdat het onze staat van alertheid tijdelijk verhoogt. Maar langdurige stress is ook bijzonder slecht voor je. Daarom is het zo belangrijk om je stress te kunnen reguleren. Dat begint bij een beter inzicht in wat echt belangrijk is en wat niet: is het de stress waard? Maar bovendien kun je fysieke en mentale reactie op stress trainen.

 

Hoe kunnen wij helpen?

Dat is vrij simpel. Want onze opleiding en ervaring bestaat voor een groot deel over hoe je optimaal kunt presteren in stressvolle situaties. Welk gedrag komt dan bovendrijven? Hoe signaleer je jouw lichamelijke reactie en hoe houd je die in toom? Lukt het je uiteindelijk je hoofd koel te houden – ten behoeve van je gedrag, maar ook je mentale gezondheid?

Als Threefront trainen we regelmatig teams op mentale weerbaarheid en stressreductie. Van preventieve maatregelen tot interventies in het heetst van de strijd: we geven je de inzichten en tools om je veerkracht te vergroten.