Over ons

Alles uit jezelf en je team halen, dat wil jij toch ook?

Er zit veel meer in jou en/of je team dan je denkt. Tijdens onze opleidingen en vele missies hebben wij, als Special Forces Operators, als geen ander geleerd hoe we dit potentieel moeten activeren. En dit kunnen we jou ook leren!

Hoe we dat doen? We nemen je mee op een enerverende ontdekkingsreis, buiten je comfort zone. En daar laten we je opnieuw kennis maken met begrippen als vertrouwen, focus, eenvoud, verbondenheid en aanpassingsvermogen.

Over ThreeFront

Richard, Frenk en Thomas leerden elkaar kennen tijdens een jungle training in Frans-Guyana. Elk met onze eigen specialiteit draaiden we in diverse teams de afgelopen vijftien jaar diverse speciale operaties. Het was tijdens deze missies dat we de principes van vertrouwen, team, focus, eenvoud en aanpassingsvermogen toepasten. Gedurende missie-planning. Onder extreme omstandigheden. Of als dingen toch net iets anders liepen als gedacht.

Ook al zijn twee van ons drie nog in operationele dienst, we voelden dat we iets moesten doen met onze opgetelde 30 jaar ervaring. Want hoe gaaf is het als we met onze kennis en ervaring anderen kunnen inspireren, onderwijzen, trainen en begeleiden om (net als wij) het uiterste uit zichzelf te halen. Zo is Threefront geboren. Om iets terug te geven aan de maatschappij waar wij zelf zoveel aan te danken hebben. 

Ons team

Omdat Thomas nog in actieve dienst is, mag hij niet zichtbaar in beeld en is zijn naam gefingeerd.

Co-Founder

Frenk van Assen

“Elk team kan met de juiste sturing, training en onderling vertrouwen uitgroeien tot een supermacht.“

Als kind werd het belang van samenwerken snel duidelijk toen Frenk met zijn gezin emigreerde. Communicatie bleek de sleutel en al snel bouwde Frenk een nieuw leven op in het buitenland. Aanpassingsvermogen werd Frenk zijn tweede natuur. Eerst bij het Korps Mariniers, daarna tijdens de Commando opleiding en tijdens zijn carrière bij de Special Forces. Hij specialiseerde zich als demolitie expert en in de 14 jaren die volgden kwam hij in alle uithoeken van de wereld. Hij bekwaamde zich verder als specialist binnen het informatie domein, een cruciaal element binnen de Special Forces bij het plannen en uitvoeren van geheime operaties.

Tijdens jouw teamtraining zal Frenk jullie uitdagen om de sleutel principes communicatie en aanpassingsvermogen op de juiste wijze toe te passen. Je zult daarbij verstelt staan van je eigen kunnen. Door zijn ervaring zal hij jullie leren hoe je kritisch kunt kijken naar de vaak grote hoeveelheid informatie en wat er daarvan daadwerkelijk toe doet. Je gaat anders naar problemen kijken en kunt daarbij elke uitdaging in de toekomst aan en gaat zelfs de meest moeizame samenwerking weer vloeiend lopen.

Lees meer

Co-Founder

Richard Bergmans

“Elk team heeft baat bij gevarieerde en uitdagende training om zo blind op elkaar te leren vertrouwen!”

Richard’s droom lag altijd bij het leger. De hechte band die hij zag bij zijn opa, oom en broer die bij defensie werkten inspireerde hem. Samen doelen halen die vooraf onmogelijk leken. Alles uit jezelf te halen. Het teambelang boven je eigen belang. Dit principe vormde de rode draad in zijn carrière als operator en commando instructeur. Met tientallen operaties waaronder enkele operationele HAHO parachute sprongen in het diepste geheim, weet hij als geen ander hoe je alleen als team kan excelleren als je blind op elkaar kunt vertrouwen en focus weet te bewaren.

Deze principes brengt hij jullie dan ook tijdens jullie team training bij. Als instructeur is hij bedreven in de (trainings) principes die binnen een Special Forces team worden gebruikt. Je leert knelpunten binnen een organisatie snel bloot te leggen. Zodat jullie optimaal leren presenteren, zelfs onder druk.

Lees meer

Co-Founder

Thomas

“De principes en kernwaarden van de Special Forces zijn 1 op 1 te kopiëren naar het bedrijfsleven.“

Opgegroeid in een volksbuurt waar het soms letterlijk knokken was, leerde Thomas het belang van een duidelijk doel als je het beste uit jezelf wilt halen. Na meerdere uitzendingen te hebben gedraaid bij de Luchtmobiele Brigade, kwam hij door de selectie van het Korps Commando Troepen. Daar werd hij contra terreur sniper. Dit is een van de taken in een SF-team, belast met het uitschakelen van essentiële en geselecteerde doelen en het verzamelen van essentiële en gedetailleerde informatie. Daarna specialiseerde hij zich als multi purpose combat dog handler, waarna hij met zijn getrainde K9 doordringt tot ver achter de vijandelijke linies.

Zijn ervaring in het trainen en adviseren van speciale eenheden in het buitenland hebben hem overtuigd dat principes en kernwaarden van de Special Forces te kopiëren zijn naar het bedrijfsleven. Dat is ook precies wat hij tijdens jullie team training doet, zodat je leert dat elke uitdaging een unieke kans is om jouw team naar een hoger niveau te tillen. Thomas laat jullie graag zien hoe je deze mindset creëert.

Lees meer

Raad van Advies

Als Threefront vinden we het cruciaal dat onze aanpak goed aansluit bij de praktijk van teams in grote en kleine bedrijven. Onze Raad van Advies helpt ons daarbij en houdt ons scherp.

FUNCTIE VAN PERSOON

Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen

Daan Dohmen is serial-entrepreneur, investeerder en wetenschapper. Hij stond aan de basis van FocusCura dat 8 jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland behoorde. Hij verkocht FocusCura in 2020 aan het Zweedse Assa Abloy om zich volledig te focussen op Luscii. Deze scale-up met wereldwijde partnerships met Apple en Omron helpt in 7 landen in Europa en Afrika ziekenhuizen via een app hun patiënten op afstand te begeleiden. Daan werd in 2015 benoemd als Lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving dat het kabinet adviseert en staat al zes jaar op rij in de lijst van meest invloedrijke beslissers in de zorg. Recent werd hij aangesteld als professor Digitale transformatie in de zorg aan de Open Universiteit met als aandachtsgebied leiderschap. Zijn ondernemerservaring is een waardevolle aanvulling in Threefront’s Raad van Advies.

Lees meer

FUNCTIE VAN PERSOON

Dr. Joris Janssen

Joris is co-founder van de international scale-up Luscii healthtech. Hij promoveerde cum laude op ‘human technology interaction’ in Nijmegen en aan Stanford University. Hij is bovendien uitvinder van 4 patenten die op zijn naam staan. Joris werkte bij diverse bedrijven, zowel groot als klein. Hieronder Philips en startups waaronder Sense Health. Naast ervaren in productontwikkeling, is hij architect van de holacratische wijze waarop Luscii georganiseerd is. Hier staan zelfsturing en wendbaarheid centraal. Zijn andere wijze van organiseren heeft onder meer geleid tot hele hoge happiness scores in het team. Onder zijn leiding is er afscheid genomen van alle meetings, van het fysieke kantoor en is recent zelfs een 4-daagse werkweek ingevoerd. Zijn unieke kijk op leiderschap, team ontwikkeling en ervaring bij grote én kleine bedrijven is een waardevolle toevoeging in de Raad van Advies van Threefront.

Lees meer