Reflectiewandeling met Frenk en Richard

Reflectie is wat ons betreft de ruggengraat van groei, dus nemen we regelmatig de tijd om even te vertragen, een stap terug te nemen en te kijken waar we staan.

Ook tijdens onze opleiding en dienstjaren besteedden we expliciet tijd aan reflectie. Elk jaar kwamen we in december samen om terug te kijken op de afgelopen perioden en blikten we terug op wat we mee hadden gemaakt en welke indruk dat had gemaakt; en ieder jaar in januari hadden we de bekende nieuwjaarswandeling, waarin we echt tijd voor elkaar maakten en onze dromen, plannen en ideeën deelden. 

Eind 2023 hebben we onze relaties uitgenodigd voor een reflectiewandeling. Een moment waarop een van ons met jou de natuur in gaat en stil staat bij waar je nu staat, als professional en als mens; we kijken naar je doelen en dromen voor de komende periode en wat je belemmerd, of wat je juist nodig hebt. We schenken dierbare relaties graag even deze een-op-een tijd, omdat we zien hoe belangrijk dit is, maar ook ervaren hoe snel het vergeten wordt.

Inmiddels hebben we een flink aantal wandelingen gedaan en gemerkt hoeveel waarde deze hebben. Daarom bieden we je nog één keer de kans om je in te schrijven voor een persoonlijk reflectiemoment, indien je dat nog niet eerder had gedaan.

8caf6a3e-eaae-4c8a-bd88-2a7e4bc36f1a
Wat gaan we doen?

Samen trekken we de natuur in en wandelen we door een gebied met een bijzondere betekenis: vanwege de link met de Nederlandse (krijgsmachts)geschiedenis of omdat de plek voor jou een bijzondere betekenis heeft. 

Wat ons betreft is er geen vastomlijnde agenda, maar nemen we de tijd om terug te kijken op het afgelopen periode en je dromen en ambities voor het komende jaar (of jaren). Dat mag op zakelijk vlak zijn, maar net zo goed persoonlijk. En onze ervaring leert dat dat vaak genoeg door elkaar loopt. Hoe dan ook: we helpen je je gedachtes te ordenen, je dromen scherp te stellen en je gedane acties te evalueren. Zodat jij met rust, overzicht en een (aanzet tot) een helder plan vooruit kunt.

 

Vier mogelijke routes

We hebben 4 mogelijke routes uitgekozen. Stuk voor stuk met prachtige natuur en een voor ons bijzondere betekenis. Heb je zelf een wandelgebied op het oog, kun je dat bij je inschrijving ook aangeven.

  1. Rucphense heide | Vlakbij de thuisbasis van de commando’s. Hier hebben we heel wat uren tijdens onze opleidingen doorgebracht. 
  2. Hoge Veluwe | Prachtig natuurgebied met veel militaire historie
  3. Waalsdorpervlakte | Een prachtig duingebied waar in de WO II hard is gevochten
  4. Valkenburg of Vaals | Een belangrijke regio voor de commando-opleiding

We kijken ernaar uit deze tijd met onze meest gewaardeerde relaties te besteden op een persoonlijke en betekenisvolle manier. Let op: Dit is geen fysieke uitdaging. De focus ligt echt op rust, verbinding en reflectie. En natuurlijk nemen we een thermoskan en wat lekkers mee voor onderweg.

Tot in de buitenlucht!