Teamdynamiek

Optimale teamdyamiek

De vraag hoe de ideale samenwerking en teamdynamiek eruit ziet, is bijna net zo oud als de weg naar Rome. En met de huidige arbeidsmarkt krijgt het belang van prettig samenwerken en het plezier van werknemers steeds meer aandacht.

Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Want alleen als je als individu je krachten en talenten echt goed kunt benutten, en het team goed op elkaar inspeelt, elkaar vertrouwt en elkaars grenzen kent, kun je gaan vliegen. En precies de andere kant op: voor een disfunctionerend team is zelfs de simpelste opdracht een uitdaging.

Haal het beste uit je team

Als commando’s hebben we jarenlang in kleine teams gewerkt onder de meest bizarre en onvoorspelbare omstandigheden. Dan is het essentieel dat je weet wat je aan elkaar hebt en blindelings op elkaar kunt vertrouwen. Zowel in elkaars gedrag als in elkaars vaardigheden.

We hebben daarom veel aandacht voor de persoonlijkheden van teamleden; individueel gedrag en de impact daarvan op het geheel en uiteraard hoe de groep met elkaar interacteert. Tijdens onze trainingen wordt jullie teamdynamiek inzichtelijk, maken we gedrag expliciet en leggen knelpunten bloot. En als de angel eruit is, dan laten we zien hoe je met simpele en doeltreffende acties je team optimaliseert.

Zo kunnen we ingrijpen waar noodzakelijk en zorgen we ervoor dat iedereens individuele kracht weer wordt benut, mensen met plezier en vertrouwen samenwerken en het team als geheel kan versnellen.