Zelfsturend werken

Wendbaarheid

Vanuit de wens om als organisatie wendbaarder te worden en beter in te kunnen spelen op grote veranderingen, kijken steeds meer teams naar vormen van zelfsturing. Soms door agile te werken, andere door zelforganiserend teams in te richten en enkele bedrijven richting zich op holacratie.

Welke vorm van zelfsturing je ook aanhoudt en ongeacht de mate waarin jouw organisatie dit principe doorvoert, er zijn een aantal elementen die cruciaal zijn voor succes. Als commando’s werken wij al sinds de Tweede Wereldoorlog als kleine zelfsturende teams. Autonoom, met heldere rollen en een duidelijk gemeenschappelijk doel.

Start met zelfsturing

Zelfsturing speelt niet voor niks een grote rol in ons boek Green On™. Maar pas op: je kunt ons niet vergelijken met de agile coaches en lean trainers die je wellicht al eerder bent tegen gekomen. Wij werken met een aantal heldere principes en leggen de nadruk op praktische tips en use cases, zodat we vooral samen aan de slag kunnen. Zelfsturing gaat immers over doen, en niet over praten. Benieuwd hoe wij zelfsturing aanpakken en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.